На руските мобилизирани започнаха да раздават молитви за Путин. Във филма

...
На руските мобилизирани започнаха да раздават молитви за Путин. Във филма
Коментари Харесай

Мобилизираните руснаци ще се молят за "архистратега" Путин

На съветските мобилизирани започнаха да раздават молебствия за Путин. Във кино лентата на федералния ефирен канал " Спас " бяха показани молитвени книги, в които ясно си проличава молитва за главнокомандващия Владимир.

В молитвата Путин е наричен „ архистратег “, както архангел Михаил е наименуван в православния канон - там архистратега е военноначалник, лидер на цялото небесно войнство от безплътни сили, ангели и архангели, които се болят със Сатаната и падналите ангели, подчинени на него.

Още преди 10 година организацията " Национален комитет +60 ", основана по отношение на 60-годишнината на Путин, изиска от патриарх Кирил да утвърди текста на молитвата не за Путин, а към Путин. Молитвата започваше по този начин:

Към теб, Владимир Благоверни, дръзвам да издигна глас,
Очисти ме от всякаква нечистотия, чуй ме в този печален час.
Приемете най-топлите молебствия, избавете духа ми от несгоди и неприятности...

Руският патриарх Кирил на 7 октомври - за 70-ия рожден ден на Владимир Путин всички - от епископи до елементарни миряни - „ да предложат старателна домашна молитва на този ден за здравето на президента на Русия ". Кирил предложи и съответен текст на молитвата, в който се приканва Господ да бъде милосърден и великодушен към президента на Русия, да му даде здраве и дългоденствие и мощ с цел да се оправи с забележимите и невидимите врагове на Русия. 

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР